Billerud Korsnäs

Billerud Korsnäs rankas högst i branschen när det gäller hållbarhet. Här fabriken i Karlsborg. Foto: Lennart Håkansson

Billerud Korsnäs bäst i branschen på hållbarhet

Kalix Billerud Korsnäs, som driver fabriken i Karlsborg utanför Kalix, har utsetts till det mest hållbara bolaget att investera i inom förpackningsbranschen.

Det är hållbarhetsföretaget Sustainalytics som rankar Billerud Korsnäs högst. För bolaget är det ännu ett kvitto på att hållbarhetsarbetet man driver ger resultat. Man rankas sedan tidigare av Dow Jones Sustainability Index som världens mest hållbara förpackningsföretag.

I Sustainalytics årliga utvärdering bedöms Billerud Korsnäs ha en låg riskexponering och en stark hantering av hållbarhetsfrågor. Billerud Korsnäs får ESG Risk Rating-poängen 10,0, där låga siffror betyder låg risk. Det placerar bolaget på en förstaplats av samtliga utvärderade förpackningsföretag.

- Förbättringen är ett kvitto på att vårt hårda och strukturerade hållbarhetsarbete, där vi fokuserar på områden där vi kan göra störst skillnad, även premieras från ett investerarperspektiv, säger Malin Ljung Eiborn, hållbarhetsdirektör på Billerud Korsnäs.

Områden där Billerud Korsnäs position bedöms vara särskilt stark är koldioxidutsläpp från den egna produktionen och arbetet med hälsa och säkerhet.

Annons