Facebook breddar stödprogram

Luleå Skolor och ideella organisationer i Boden, Kalix, Piteå och Älvsbyn ska nu kunna ta del av sociala medier-företagets lokala stöd.

Genom "Community action grants" delar Facebook ut medel till organisationer och skolor i anslutning till de platser där företaget har verksamhet. Under 2021 breddar Facebook stödet i Norrbotten till att också gälla för Boden, Kalix, Piteå och Älvsbyn.

– Facebook vill spela en långsiktig roll i samhällens utveckling. Vi uppmuntrar därför sökande från både stora och små aktörer som driver projekt som kommer ha en positiv påverkan inom de områden våra Community action grants uppmärksammar, säger Joel Kjellgren, platschef på Facebooks datacenter i Luleå.

Stödprogrammet ger medel till projekt som som "nyttjar teknikens kraft till förmån för samhället, för samman människor antingen online eller i den verkliga världen, samt förbättrar lokal STEM-utbildning (science, technology, engineering and math, red anm.)."

Facebook har sedan verksamheten startade i Luleå delat ut omkring 7 miljoner kronor till ideella organisationer och skolor. Ansökningsperioden för att få stöd 2021 är mellan 25 september och 26 oktober, och vilka som får stöd ska tillkännages i mars 2021.

– Vi hoppas se fler ta chansen och söka detta stöd, och att vi får chansen att fortsätta bidra till våra samhällens långsiktiga livskraft, säger Joel Kjellgren.