Företagare och fotograf samarbetar om välgörenhet

Luleå Företagarprofilen Micke Lindgren och fotografen och musikern Daniel Holmgren skapar konst tillsammans och skänker ersättningen till Tjejjouren.

Daniel Almgren har fotograferat Luleåmotiv och Micke Lindgren har sedan med fotot som grund målat och lagt till effekter som till exempel glitter. 

- Jag är företagare och skejtare, har alltid hållit på med digital design, men aldrig målat. För cirka två år sedan började jag att måla tavlor för att jag ville ha en speciell sorts tavla till mitt kontor. Jag berättade inte att det var jag som målat den, men tavlan fick så mycket hype så att jag  började måla fler tavlor i smyg. Sen hade jag mitt första vernissage och sålde varenda tavla. Så nu är jag tydligen konstnär, säger Micke Lindgren.

Det de får  betalt för den konst de nu skapar, ska gå till Tjejjouren.

- Vi förespråkar kärlek. Alla bör och ska ha en trygg tillvaro, inte minst i sina egna hem. Men tyvärr är det inte riktigt så verkligheten ser ut för alla. Det var ett enkelt val, vi donerar hela vår ersättning till Tjejjouren i Luleå, säger Daniel Holmgren.

Micke Lindgren grundade och drev tidigare Reklam364 (nu Grit Media) som han sålde till Norran. Nu är han en av ägarna till fastighetsbolaget LBF i Luleå. Daniel Holmgren är musiker i bandet Raised Fist och arbetar som fotograf med sitt företag Cre8photo.