Psp

Greta Wimander, Anna Marklund, Ulf Westerberg och Anna Mård är alla certifierade innovationsledare vid Piteå Science Park. Foto: Jens Ökvist

Fyra nya innovationsledare på Piteå science park

Piteå Fyra affärsutvecklare har certifierats inom systematiskt innovationsarbete.

Enligt ett pressmeddelande från Piteå science park är certifieringen en milstolpe i att stärka innovationsarbetet i Piteå och Norrbotten.

– Innovation är en nödvändighet för att skapa och behålla livskraftiga företag här uppe i norr. I takt med en ökad teknikutveckling och högre krav på till exempel hållbarhet behöver företag ha förmågan att förnya sig själva och sitt erbjudande för att behålla kunder och växa. Nu befinner vi oss dessutom mitt i en pandemi och klimatkris vilket gör att det är viktigare än någonsin att jobba med innovation – i alla organisationer, säger Anna Mård, chef för innovationsarenan på Piteå Science Park och en av de certifierade, i ett pressmeddelande.

Certifieringen innebär enligt Anna Mård en typ av kvalitetsstämpel. Rollen innebär bland annat att coacha andra i innovation, arbeta med organisationers innovationsarbete och ta fram nya metoder.

Yrkesföreningen Innovationsledarna och RISE har gemensamt tagit fram ISO-certifieringen för innovationsledare.

– Piteå Science Park är duktiga på innovation inom många områden, inte minst cleantech och kreativa näringar. Dessutom arbetar de med innovation i gränslandet mellan de olika branscherna, vilket är både nytt och spännande, säger Magnus Karlsson, ordförande i Innovationsledarna, i pressmeddelandet.

Annons