Cyberty O Hydro66

Magnus Nilsson, Albert Atman, Emil Fågelqvist, Sara Grundström.

Hydro66 och Cyberty blir partners

Boden Bodenföretaget Hydro66 och Luleåföretaget Cyberty inleder partnerskap.

Cyberty blir både partner till Hydro66 och kund när man har sina servrar hos Bodenföretaget.

- Vi är mycket glada över att ha en ny tjänsteleverantör för cybersäkerhet i vårt växande ekosystem. Alla Hydro66:s befintliga och framtida kunder kommer att vinna på att kunna utnyttja Cybertys flexibla, beprövade teknik och tjänster, säger Christiaan Keet, teknisk chef på Hydro66.

Sedan coronapandemin bröt ut har FBI rapporterat en ökning med 300 procent av rapporterade cyberbrott. 43 procent av alla angrepp riktas mot små och medelstora företag. Enligt Microsoft slår 60 procent av de små och medelstora företagen igen inom sex månader efter ett större cyberangrepp.

- Vi är glada över att samarbeta med Hydro66 och leverera våra tjänster från deras colocationdatacenter i Boden och vi ser fram emot att leverera säkerhetstjänster till deras kunder. Dessutom ger deras nya molntjänst bättre möjligheter avseende pris i förhållande till prestanda för många startup-företag som vårt. Att ha nästa generations molntjänster i samma anläggning som våra egna samlokaliserade servrar är en vinnande kombination för oss, säger Allbert Altman, teknisk chef på Cyberty.

Hydro66 datacenter i Boden erbjuder datacentertjänster som HPC-kluster och molntjänster för företag. Anläggningen drivs av 100 procent förnybar vattenkraft och marknadsför sig som ett av världens mest effektiva datacenter.

Cyberty startades av ett team med svenska före detta myndighetstjänstemän inom säkerhet från Tullverket, Domstolsverket, israelisk elitmilitärpersonal inom cybersäkerhet och flygvapnet.

Annons