LTU Snabbutbildning

LTU snabbutbildar ingenjörer till Northvolt

Luleå Luleå tekniska universitet samarbetar med Arbetsförmedlingen och Northvolt i Skellefteå om ett snabbspår för utrikesfödda ingenjörer.

Arbetsmarknadsutbildningen ingår i samarbetet mellan Northvolt och Arbetsförmedlingen om rekryteringen till den batterifabrik som Northvolt bygger i Skellefteå. Drygt 3.000 personer ska anställas fram till 2025.

Utbildningen vänder sig till nyanlända och utrikesfödda utan erfarenhet av svensk arbetsmarknad, men med utbildning och erfarenhet från andra länder inom elektronik, maskin eller liknande områden. Efter snabbutbildningen ska de kunna arbeta som underhållstekniker och processoperatörer i batterifabriken.

– Vi är mycket glada att bidra till regionens kompetensbehov genom att skräddarsy en behovsanpassad uppdragsutbildning. På Luleå tekniska universitet har vi lång erfarenhet av uppdragsutbildning och Northvolt är en viktig partner för universitetet, säger Viktoria Mattsson, chef för samverkan, externfinansiering och innovation vid Luleå tekniska universitet.

Utbildningen, som är en distansutbildning, startar i december och ska pågå i 26 veckor. Utbildningen genomförs på engelska som är Northvolts koncernspråk.

Annons