Macklean etablerar sig i Luleå

Luleå Macklean, ett konsultföretag inom livsmedelsbranschen, etablerar sig i Luleå.

Med bas i Luleå ska Erik Hagenrud som associerad seniorkonsult arbeta åt Macklean i norra Sverige. 

- Macklean genomför nu en satsning på den norrländska marknaden, och har engagerat Erik Hagenrud som konsult med placering i Luleå. Erik har omfattande erfarenhet inom affärsutveckling, export och tillväxtstrategier, dels som konsult, dels från sin tid på Business Sweden. Bakgrunden är att vi sedan ett antal år arbetat med ett antal norrländska kunder inom livsmedel, handel, tjänster och skog. Och vi ser nu en ökad efterfrågan på våra tjänster inom strategi och affärsutveckling, säger Peter Normark, vd för Macklean.

Macklean arbetar med livsmedel, men också med andra typer av företag och organisationer inom de gröna näringarna. Det handlar om skogsföretag och försäkringsbolag. Man är verksamma i Sverige och Norden.

- Det känns spännande att vara med och utveckla de gröna näringarna och även svensk livsmedelsindustri i norra Sverige som redan idag är gröna och ekologiska, men behöver bli större för att möta de krav eller mål som kommer att finnas med en större inhemsk självförsörjningsgrad. Främst kommer mitt fokus att vara affärsutveckling, export och marknadsfrågor, säger Erik Hagenrud.