Carolina Heimdahl Regionchef Ung Företagsamhet Norrbotten Fotograf Karl William Sandström

Carolina Heimdahl, regionchef för Ung Företagsamhet i Norrbotten. Foto: Karl William Sandström

Morgondagens Företagare ska stödja unga entreprenörer

Luleå Den nya Stiftelsen Företagarna i Luleå startar nu sitt första projekt, Morgondagens Företagare, i samarbete med Ung Företagsamhet, Luleå Business Region och Luleå Näringsliv.

Syftet med projektet är att öka antalet företag i Luleå som startas och drivs av unga företagare.

Det ska ske genom att underlätta övergången från ett skolprojekt till ett "riktigt" företag. 

- Med ett strukturerat samarbete tillsammans med Luleå Business Region och Luleå Näringsliv så är vi övertygade om att detta blir ett framgångsrikt projekt, säger Lars-Olov Söderström, ordförande i Stiftelsen Företagarna i Luleå.  

Ung Företagsamhet Norrbotten är en ideell organisation som arbetar med att möjliggöra för unga i Luleå och i länet att driva ett UF-företag på gymnasiet.   

- Vi är otroligt glada för att Stiftelsen Företagarna vill stötta Ung Företagsamhet i Norrbotten. Genom detta nya samarbetsprojekt får vi möjlighet att utveckla vår verksamhet, att utbilda ännu fler lärare i att arbeta med UF-företagande och att hjälpa eleverna som driver UF-företag att tro på sig själva och sin egen företagsamhet, säger Carolina Heimdahl, regionchef för Ung Företagsamhet Norrbotten.

Stiftelsen Företagarna i Luleå grundades i slutet av 2019 med syfte att utveckla företagsamheten i Luleå, och prioritera projekt som skapar bättre förutsättningar för små- och medelstora företag i kommunen. Stiftelsens verksamhet finansieras med vinstmedel från Hantverkshuset i Luleå AB, som ägs av stiftelsen.

Annons