Polarbröd investerar nära 200 miljoner

Älvsbyn Polarbröd investerar närmare 200 miljoner i Bredbyn och Älvsbyn.

Polarbröds styrelse har beslutat att investera 183 miljoner i en första etapp i ett nytt bageri i Älvsbyn, med målet att produktionen ska komma igång igen om ett år.

– Vi har hittat ett sätt att komma igång snabbare än väntat med första etappen av bageriet. Det känns fantastiskt att vi redan nu är på väg tillbaka, säger Polarbröds vd Anders E Johansson.

Etapp ett blir en bagerilinje där Polarbröds klassiska storsäljare ska kunna bakas. Dessutom kommer en ny lagerfrys att byggas upp. Man kan nyttja silos, kylanläggning och järnväg som klarat branden. Den nya linjen kommer att innebära arbete för cirka 25 medarbetare.

Företaget ska också investera 13,6 miljoner kronor i bageriet i Bredbyn i Västernorrland. Investeringen innebär ökad kapacitet och effektivitet. Satsningen där gör att Polarbröd kan erbjuda 18 medarbetare från Älvsbyn jobb där från mitten av oktober.

– Stort tack till våra fantastiska medarbetare i Bredbyn och till medarbetarna från Älvsbyn som anmält sitt intresse att komma hit och hjälpa oss nu, säger Niclas Lundqvist, platschef i Bredbyn.