Boden testort för nya leveransboxar

Boden Boden blir tillsammans med Stockholm först i Sverige med att testa obemannade skåp för hämta, returnera och skicka paket. 

Iboxen är en ny infrastrukturlösning som kan skapa förutsättningar för mer hållbara transporter. Satsningen är ett samarbete mellan företaget Iboxen, Sweco och Bodens kommun.

I Boden kommer 50 skåp att placeras ut både i centralorten och i omkringliggande byar som Harads, Bredåker, Skogså, Sörbyn och Gunnarsbyn. Flera transportbolag deltar i projektet och kommer att erbjuda sina kunder Iboxen som leveransalternativ.

- Iboxen har från starten varit fast beslutna om att vi vill bidra till att skapa förutsättningar för att hela Sverige skall leva. Därför ville vi starta projektet i en glesbygdskommun och en storstadskommun. Att det blev just Bodens Kommun var mer en lycklig slump då jag känner kommunalrådet Claes Nordmark sedan tidigare, säger Thomas Backteman, medgrundare av företaget Iboxen.

Iboxen är grundat av Anders Holm och Tim Jörnsen, båda med lång bakgrund i svensk och utländsk logistikverksamhet, Thomas Backteman, tidigare kommunikationsdirektör på Postnord, e-handelsentreprenören Paul Källenius och fastighetsinvesterarna Jan Björk och Patrik Hegbart. Grundarna äger Iboxen tillsammans med Fastighets AB Balder och Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.