Conex levererar nytt pressverktyg till bilindustrin

Kalix Conex Die Solutions AB, har börjat leverera ett nytt pressverktyg till en stor kund i bilbranschen från sin anläggning i Kalix.

Verktyget används för att varmforma, eller presshärda fordonskomponenter, vilket har en avgörande betydelse för bilens krocksäkerhet.

- Det är helt fantastiskt att Conex som är ett ganska litet företag i norra Sverige lyckats göra sig ett namn på världsmarknaden och knyta till sig en sån betydande biltillverkare, säger Sara Bäckström, vd för Conex Die Solutions AB.

Conex verkar på en global marknad där konkurrensen är hård mellan stora aktörer. Bolaget erbjuder teknisk kompetens till kunder inom process-, fordons- och tillverkningsindustrin. Man tillhandahåller datorstödd konstruktion, beräkning och produktutveckling till industrikunder. I anläggningen i Kalix tillverkar och monterar företaget egenutvecklade produkter och verktyg, och utför maskinbearbetning.

- Den här ordern har helt klart underlättat för oss att etablera oss på den europeiska marknaden och visat att bolaget definitivt, trots sin storlek, är en konkurrent att räkna med, säger Daniel Strand, platschef i Kalix.

Förutom i Kalix har Conex verksamhet också i Luleå. Conex ägs av Schwartz GmbH med verksamhet i Tyskland, USA och Kina.