Norrläge flyttar och växer

Boden Hustillverkaren Norrläge i Boden behöver redan efter ett års verksamhet flytta till större lokaler och behöver anställa fler snickare.

Under sitt första år har företaget omsatt över 30 miljoner kronor och vunnit kontrakt för 65 miljoner kronor. I dag har företaget 15 anställda.

- Efterfrågan på flexibla, miljövänliga hus har ökat rejält. Det har resulterat i att vårt första år har gått riktigt bra, så bra att vi varit tvungna att se oss om efter större lokaler, något som Bodens Näringsfastigheter kunnat hjälpa oss med, säger Johan Ekström, en av Norrläges delägare. De andra delägarna är Gabriel Olsson och Joel Mattsson.

Husfabriken flyttar till nya lokaler bara 200 meter från nuvarande lokal. Man räknar med att produktionen i nya fabriken ska vara i full gång i maj.

Norrläge har tagit fram en egen metod att bygga klimatvänliga väggar. Väggblocken byggs samman av lättbalkar som ersätter traditionella träreglar. Isoleringen sprutas in i väggblocken. Väggarna blir smidigare att hantera och har samma isoleringsförmåga som traditionella väggar. Arbetsmiljön blir bättre när de som arbetar med isoleringen slipper den traditionella isoleringen som ofta kliar och kräver munskydd.