Josefina Nordmark leder TUFF

Luleå Arkitekten Josefina Nordmark ska leda en ny omgång av utvecklingsprogrammet TUFF, Turistanläggningars Form och Funktion.

Programmet startar i år och ska utveckla koncept och kundupplevelse i besöksnäringen för att öka näringens konkurrenskraft.

- Det känns fantastiskt roligt att få leda en ny omgång av TUFF. Jag är väldigt optimistisk till Norrbottens besöksnärings framtid och lyckas vi bara ta vara på kvaliteterna som finns här har vi en jättestor potential, säger Josefina Nordmark, som driver arkitektbyrån Nordmark & Nordmark arkitekter AB och är adjungerad professor i arkitektur vid LTU.

Josefina Nordmark ledde en TUFF-omgång 2018-2019 och är nu tillbaka för en ny omgång. 

- Det viktigaste är att bli medveten om den byggda miljöns betydelse för besökarupplevelsen och hur den är grundad i företagets identitet och värderingar. Hur bildar delar som den exteriöra miljön, interiören och maten en genomtänkt helhetsupplevelse? säger Josefina Nordmark.

Besöksnäringsföretag som deltagit i programmet är bland andra Treehotel, Camp Ripan och Årrenjarka. Det är LTU Business som håller i programmet.