Norra Finans öppnar kontor i Vasa

Haparanda Finansbolaget Norra Finans fortsätter sin expansion och öppnar ett nytt kontor i Vasa i Finland.

– Det nya kontoret är ett sätt att tillmötesgå våra kunders behov. Etableringen är geografiskt helt rätt för oss då vi idag saknar närvaro i regionen, säger Magnus Lehto, vd för koncernen. 

På sex år har företaget, som startade i Haparanda, växt i både Sverige och Finland. Den senaste rekryteringen är Dan-Ove Stenfors som blir affärsområdeschef vid det nya kontoret. Han kommer närmast från vd-tjänsten på Fin Furlab och har 18 års erfarenhet av bankverksamhet.

– Jag ser väldigt stora behov av våra tjänster. Det finns en del aktörer i Finland sedan tidigare men det är framför allt traditionella banker och bokföringsbyråer som tillhandahållit liknande tjänster. Norra Finans är tämligen unika med sin produkt, säger Dan-Ove Stenfors.

Rasmus Wahlberg är ansvarig för verksamheten i Finland.

- Det finns en riktigt hög potential i Österbotten, inte minst då de flesta finansbolagen koncentrerar sin närvaro i södra Finland. Vi vill komma närmare våra kunder vilket vi gör i och med det nya kontoret, säger Rasmus Wahlberg.

Norra Finans grundades i Haparanda 2015 och erbjuder finansieringslösningar för företag såsom fakturaköp och inkasso. Företaget har huvudkontor i Haparanda och kontor i Stockholm, Helsingfors och Luleå. Det nya kontoret i Vasa öppnade under måndagen.