Werkstaden bygger bostadsrätter åt företag

Luleå Werkstaden fastigheter AB planerar tillsammans med Bodenföretaget Vimur fastigheter AB att bygga en industripark på Storheden i Luleå, där företag ska kunna köpa in sig i form av bostadsrätter.

Storheden Industripark ska till en början bygga 16 verksamhetslokaler. Det kan på sikt bli fler. Målet är att vara i gång i april.

– Om intresset är tillräckligt stort är målet att bygga totalt 64 bostadsrätter i Industriparken, säger Björn Lindgren, Vimur fastigheter, till Norr Media.

Werkstaden äger 75 procent och Vimur fastigheter 25 procent. Vimur ägs av Björn Lindgren i Boden. Han ägde tidigare Enter galleria i Boden och har nyligen köpt anläggningen Kronogård tillsamman med en vän. Det nya bygget projekteras av en annan bodensare, Dan Lindbäck, i hans nya bolag. Dan Lindbäck drev tidigare Bergenudds Bygg, som gick i konkurs för några år sedan.

Werkstaden Fastigheter AB har sitt säte i Kalmar, huvudkontor i Stockholm och är verksamt i hela Sverige med att utveckla lokaler för mindre företag. Företaget ägs av vd Andreas Ohlson och P&E fastigheter i Kalmar.