Helene Biström ny chef för Vattenfalls vindkraft

Sverige Helene Biström blir ny chef för affärsområdet Wind inom Vattenfall från 1 september 2021.

Hon är i dag executive vice president och chef för affärsområdet Commercial på Billerud Korsnäs och har tidigare varit vd för Infranord och Norrenergi, enligt ett pressmeddelande från Vattenfall. Helene Biström sitter också i styrelsen för Boliden AB och har tidigare varit styrelseordförande för Sveaskog och Cramo samt styrelseledamot i Statkraft AS, KTH och Pöyry Plc.

- Jag är glad att välkomna Helene Biström som ny medlem i koncernledningen och chef för affärsområdet Wind. Med sin omfattande affärserfarenhet inom energi, infrastruktur och pappersmassaindustrin kommer hon att vara en värdefull kollega i koncernledningen. Hennes operativa erfarenhet kombinerat med mycket goda ledaregenskaper kommer att skapa en bra grund för henne och det kompetenta team som redan finns på plats, för att ta affärsområdet Wind till nästa nivå, säger Anna Borg, vd och koncernchef, Vattenfall.

- Världen står inför en av de största omställningar vi sett i modern tid och Vattenfall har höga ambitioner att bidra i detta. Det känns både spännande och utmanande att få vara med och driva den utvecklingen tillsammans med alla kompetenta och engagerade medarbetare i Vattenfall, säger Helene Biström.