Truetime backas av tunga investerare

Boden Bodenbaserade företaget vill förändra hur assistansbolag planerar arbetet – släpper verktyg under mars.

Genom att digitalisera systemen för hur arbetet i personlig assistans planeras vill Truetime, med basen i Boden, göra branschen smartare och enklare.

– Pandemin har drivit assistansbranschens HR- och kundtjänstfunktioner till deras yttersta gräns genom att slutkunderna är i riskgrupp. Passtillsättning och vikariehantering har fått nya dimensioner. Det visar på vikten av att digitalisera – dels utifrån ett säkerhetsperspektiv, dels för att hantera svåra avvikelser, säger Palle Andersson, vd för Truetime.

Enligt ett pressmeddelande från bolaget backas det av bland annat Partnerinvest, Mikael Gummesson, tidigare IT- innovationschef inom HM-koncernen och Tomas Vikström, tidigare utvecklingschef inom Tesla.

– Med dessa personer säkerställer vi spets och resurser för att driva innovativ utveckling i branschen. Vi känner oss trygga i att ta en marknadsledande position inom en snar framtid, säger Anders Brismo, styrelseordförande i Truetime.

Bolagets system ska rullas ut under mars och har testats hos utvalda kunder under ett år.

– Assistansbolagen ska kunna utveckla en ännu bättre assistans med hjälp av högre effektivitet och lönsamhet. Vi samarbetar med bransch och användare för att se till att systemet utvecklas med utgångspunkt i deras verklighet, säger Anders Brismo.