Ving flyger från Luleå till medelhavet i sommar

Luleå Flygbolaget flyger direkt till Cypern, Rhodos och Kroatien under sommarsäsongen.

Tidigare i mars presenterade Apollo att bolaget ska flyga från Luleå till Kreta, Cypern och Kroatien från Luleå airport. Nu tillkännager konkurrenten Ving liknande planer.

Från mitten av juni kan resenärer flyga till Rhodos, Cypern och Kroatien, den sistnämnda är en ny destination för Ving från Luleå.

– Vi vet hur uppskattat det är att resa direkt från sin regionalflygplats. Vi är därför väldigt glada över att kunna återuppta trafiken från Luleå Airport och erbjuda alla norrbottningar resor till några av våra mest populäraste destinationer i sommar. Extra roligt är det att vi kan erbjuda Kroatien som en nyhet. Just nu har vi väldigt generösa villkor, vilket gör att man både kan känna sig flexibel och trygg att boka en resa med oss, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving.

– Vi är självklart glada över att vi nu, när vaccinationerna är igång, kan börja blicka framåt igen och att Ving väljer att satsa på charterresor från Luleå Airport till sommaren. Att flyga direkt är något som ger resenärerna ett mer smidigt och tryggt resande, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef Luleå Airport.