Wibax siktar mot en miljard

Piteå 2015 hade Wibax en omsättning på 700 miljoner kronor och i år räknar de med att dra in en miljard, ett tufft mål som redan nu ser ut att bli verklighet.

Wibax grundades 1986 i Piteå och i dag har företaget som säljer, köper in, processar och distribuerar kemiska produkter till basindustrin i Europa, terminaler och kontor både i Sverige, Finland och Norge. När Jonas Wiklund tog över som vd 2012 började bolaget att växa rejält.

– Min pappa startade Wibax 1986 och jag har arbetat i företaget sedan mitten av 90-talet. Mitt mål har alltid varit att växa och det har vi gjort och gör fortfarande. Jag och mina bröder är delägare och det är klart att man har lite mer hjärta i sitt arbete och ett extra driv eftersom det är ett familjeföretag.

För två år sedan var omsättningen 700 miljoner kronor och i år räknar man med att nå målet som är en miljard. 

– Vi har lite ess i skjortärmen så mycket lutar åt att vi kommer att nå dit. Det är en väldigt bra teamkänsla i företaget och alla jobbar väldigt hårt.

Men Wibax har inga planer på att stanna vid en miljard.

– Vi vill fortsätta att växa, jag tycker inte om att stå stilla. Om man gör det så handlar det om avveckling eller utveckling, och jag väljer självklart utveckling. Jag tycker om utmaningar och ser positivt på framtiden.

Jonas Wiklund vill inte avslöja deras nästa mål utan vill ge sina anställda en chans att landa i den kraftiga tillväxt som de har varit med om de senaste åren.

– Organisationen är väl förankrad i vad vi gör och vad vår ambition är. Det är extra kul när man märker att alla arbetar åt samma håll. Vi har precis firat att Wibax har funnits i 30 år, men vi kommer att slå på stort igen när vi når en miljard.