Axel Johnson köper Gisab i Gällivare

Gällivare Axel Johnson International förvärvar majoriteten av aktierna i Gisab - Gällivare Industriservice AB. Gisab kommer att ingå i affärsområdet Axindustries, som levererar tjänster, kullager och transmissioner till kunder i Norden.

 – Vi förvärvar företag som är marknadsledande inom sina respektive segment, säger  Mats R Karlsson, VD för Axel Johnson International.

- Vi ser gärna att det är entreprenörsdrivna företag med högt engagemang och utvecklingspotential där vi vill att de ursprungliga ägarna finns med även i framtiden. Gisab kompletterar på ett bra sätt våra övriga bolag inom affärsområdet Axindustries. Nu får vi även starkare lokal närvaro i Norrbotten med ett mycket starkt erbjudande till gruv- och mineralindustrin.

– För oss är förvärvet en naturlig del i vår framtida utveckling. Nu kan vi erbjuda våra kunder fler produkter och ett större tjänsteutbud. I Axel Johnson International har vi funnit en mycket kompetent och stark ägare, vars värderingar stämmer väl överens med våra egna. säger Fredrik Nilsson, styrelseordförande och delägare i Gisab.

- Vi är övertygade om att vi har placerat verksamheten och varumärket i trygga händer. Detta är en fantastisk möjlighet och tillsammans kommer vi att kunna säkerställa fortsatt tillväxt för Gisab i Sverige och på andra marknader, säger Thomas Johansson, VD och delägare i Gisab.

GISAB erbjuder helhetslösningar för konstruktion, tillverkning och montage inom industri och gruvor. Bolaget har drygt 100 anställda med huvudkontor i Gällivare och en årsomsättning på cirka 200 MSEK. Tillväxten har varit snabb och företaget har två gånger fått utmärkelsen DI Gasell.