Nya stora uppdrag för Kalix Tele24

Kalix Telefonistföretaget Kalix Tele24 har fått två nya stora uppdrag, åt Karolinska Institutet i Solna och Åklagarmyndigheten med kontor över hela Sverige. Fler stora avslut är på gång.

- De nya uppdragen förbättrar förutsättningarna för att öka andelen fasta anställningar, säger Roland Pihlström, vd för Kalix Tele24 till Affärer i norr.

Kalix Tele24 har nu 140 heltidsanställda totalt, varav cirka 100 i Kalix och resten vid kontoren i Haparanda, Luleå och Stockholm.  Dessutom har man cirka 30 timanställda. Omsättningen är 85 miljoner kronor.

De anställda hanterar cirka 17.000 inkommande samtal per dygn. Kunderna är både små och stora.

- Vi har hela spannet från enmansföretag med kontoret på fickan men tycker det är viktigt med någon som svarar professionellt när någon ringer, till stora landsting med tiotusentals anställda, säger Roland Pihlström.

Av kunderna är 99 procent utanför Kalix. I Norrbotten har man stora kunder som Luleå kommun, landstinget, och ett hundratal småföretag. Den största omsättningen är utanför Norrbotten.

- Vi ska fortsätta växa, säger Roland Pihlström. Vi har en stor potential i Sverige.

Potentialen är inte i första hand att ta marknadsandelar från andra telefonistföretag, utan en ökande outsourcing.

- Vår värsta konkurrent är ”fru Svensson”, det vill säga den lösning kunderna har med egen telefonist. Sverige har en låg grad av outsourcing. Nio av tio företag har egen telefonist.

Kalix Tele24 säljer telefonisttjänster  till företag som inte vill driva kundtjänsten i egen regi, för att minska kostnaderna och öka flexibiliteten, framför allt vid stora toppar i kundkontakterna.

- Vi säljer telefonist på kran, säger Roland Pihlström. Kunden får alltid exakt rätt antal telefonister i varje sekund.

Däremot bedriver Kalix Tele24 inte försäljning, telemarketing, eller enkätundersökningar.

Ägare är Kristian Rothoff genom sitt bolag Växtverket, med säte i Stockholm.