Northland ansöker om konkurs

Pajala Northland resources meddelade under måndagsförmiddagen att bolaget har beslutat att ansöka om konkurs.

När den okända grupp investerare som man hoppades på skulle gå in med nytt kapital avbröt förhandlingarna försvann förutsättningarna för den pågående rekonstruktionen och konkursen blev oundviklig. 

Advokat Hans Andersson, Advokatbyrån Kaiding, blir konkursförvaltare för de svenska dotterbolagen, advokat Knut Ro, Ro Sommernes Advokatfirma, blir konkursförvaltare för det norska dotterbolaget och advokat Pekka Jaatinen, Castrén & Snellman Attorneys, blir konkursförvaltare för de finska dotterbolagen.

- Bolaget och dess anställda har gjort ett imponerande arbete i att utveckla en professionell och modern gruvdrift på väldigt kort tid. Det är mycket tråkigt att det dramatiska fallet för järnmalmspriserna som skett under året har gjort det omöjligt att säkerställa nödvändig finansiering, vilket var en förutsättning för en fortsatt verksamhet, skriver styrelseordförande, Olav Fjell i en kommentar.

- Våra anställda och alla i vår närmsta omgivning förtjänar en eloge för den hängivenhet som visats under de prövningar vi har mött, detta visar bland annat på de värdefulla tillgångar som detta bolag besitter,”kommenterade vd Johan Balck.

Bolaget tillsammans med rekonstruktören och den föreslagna konkursförvaltaren kommer att hålla en presskonferens idag kl. 13.00 på Scandic Hotell i Luleå.

Annons