Stefan Lindbäck

Stefan Lindbäck, vd för Lindbäcks bygg i Piteå. Foto: Lennart Håkansson

Lindbäcks fortsätter bygga bostäder i Stockholmsområdet

Piteå Lindbäcks bygg fortsätter expansionen i Stockholmsområdet med nybyggen i Tyresö och Sigtuna. På gång är också forskarlägenheter åt Karolinska Institutet.

I april startar ett byggprojekt i Valsta centrum i Märsta åt Rikshem och Sigtunahem. Det handlar om sex punkthus på 5-8 våningar.

Företaget har också fått i uppdrag att bygga 120 bostadsrätter i Tyresö. Produktionen startar efter sommaren.

Totalt är projekten värda 360 miljoner kronor. Förra året hade Lindbäcks bygg en omsättning på 600 miljoner kronor. 

För Lindbäcks bygg är det intressanta uppdrag också därför att man gjort en otraditionell upphandling. 

- Vi jobbar här med en annan typ av beställning, säger Stefan Lindbäck, vd för Lindbäcks bygg till Affärer i norr.

Arbetssättet innebär att företaget får det totala ansvaret för hela processen från planering till färdigt hus.

- Vi är med i ett tidigt skede i processen. Vi har fått förtroendet att förvalta med fria tyglar men med tydliga funktionskrav.

Lindbäcks bygg anses vara en av de tio största byggarna i Mälardalen. Hela 70 procent av företagets produktion går till Mälardalen. Och expansionen fortsätter.  Just nu diskuterar man med Karolinska Institutet om att bygga 400 forskarlägenheter på Karolinska-området i Stockholm.

I Norrbotten är också flera projekt på gång. Man är en av intressenterna när LKAB ska bygga bostäder i Repisvaara vid foten av Dundret i Gällivare.

Om några veckor startar återuppbyggnaden av studentlägenheterna på Klintbacken i Luleå som brann ner förra året. Huset kommer att se likadant ut, men med delvis nya tekniska lösningar efter lärdomarna från branden. Sedan kommer etapp 2 på Klintbacken.

I kvarteret Trädgården på Lövskatan i Luleå står ett ensamt hus och väntar på utvärderingen av branden på Klintbacken, innan fler ska uppföras. Inom kort blir det klart när projektet fortsätter.

Annons