Vogue kommer till Treehotell

Boden Amerikanska Vogue kommer till Treehotel i Harads med 20 fotomodeller och medarbetare i sommar.

Det berättade Kent Lindvall, som äger och driver Treehotell tillsammans med sin hustru Britta Jonsson Lindvall, när han talade på Webbdagen i Luleå på tisdagen.

- Det blir ett stort projekt, säger Kent Lindvall. Treehotell har blivit en populär location för stora internationella varumärken.

Amerikanska Vogue är senaste exemplet på stora internationella varumärken som vill använda och förknippas med Treehotels miljö och varumärke.

Nyligen har Volvo använt Treehotel i en reklamfilm för den internationella marknaden. Datagiganten Apple har köpt flera bilder på Treehotel för att använda i sina produktlanseringar.

Treehotel har blivit världsberömt, och det tack vare redaktionell text och bild. När det skrivs tusentals artiklar och visas tv-inslag över hela världen behöver man inte marknadsföra sig på annat sätt.

Av hotellets utländska gäster kommer 70 procent till Sverige med Treehotel som huvudmål för resan, berättar Kent Lindvall. Största marknaden är Storbritannien. Cirka 50 procent av artiklarna i engelsk press om Sverige skrevs om Treehotel förra året.