Arctic Airlink lanseras med selfiekampanj

Luleå Under tisdagen inleddes lanseringen av den nya tvärflygförbindelsen mellan Uleåborg - Luleå - Tromsö, Acrtic Airlink. Lanseringen inleddes med en selfiekampanj på Luleå Airport. (Uppdaterad)

Den nya flyglinjen startar den 12 januari. Då börjar Nextjet flyga Saab 340 mellan universitetsstäderna i norr. 

- Nu startar vi en spännande utveckling där företag och privatpersoner erbjuds snabba och enkla transporter i norra Skandinavien, säger Inger Edlund Pedersen, VD för Norrbottens Handelskammare. 

Både industrin och turistnäringen välkomnar den nya flyglinjen.

- Då SSAB har en omfattande verksamhet i norra Skandinavien så är en förbindelse mellan Oulu och Luleå glädjande för oss. Det är positivt att vi nu på ett enkelt sätt kan resa mellan orterna, säger Nils Edberg, platschef på SSAB i Luleå. 

-Potentialen för turismens utveckling är stor i hela Nordkalotten och våra internationella gäster efterfrågar flygförbindelser i öst-västlig riktning mellan våra grannländer här i norr, säger Annika Fredriksson, vd för Swedish Lapland Visitors Board. 

Det blir dagliga turer fem dagar i veckan, med en tidtabell som ska göra det möjligt att arbetspendla. Under lanseringen som startar nu erbjuds biljetter till rabatterat pris.

Lanseringen inleddes med en selfiekampanj på Luleå Airport, där alla som välkomnar den nya flyglinjen kan ta en selfie och hashtagga bilden #arcticairlink och dela på Facebook, Twitter och Instagram.