Avies kan få vite för inställda flyg

Pajala Flygbolaget Avies riskerar vite för att bolaget ställt in en rad flygningar de senaste veckorna, rapporter P4 Norrbotten.

Avies bedriver flygtrafik på flera linjer i Norrland på uppdrag av Trafikverket. I och med de inställda flygningarna har man brutit mot överenskommelsen med Trafikverket.

Orsaken till att Avies ställt in flygningar är att man tagit flygplan ur drift för att göra tekniska genomgångar av dem. Bakgrunden till det är att Statens Haverikommission förra veckan kom med en rapport om en incident med ett Aviesplan i Torsby i Värmland.

Avies skrev i ett pressmeddelande att man "tagit hänsyn till allmänhetens oro över säkerheten" och har  "inspekterat alla flygplan för att säkerställa att dessa i alla delar fyller det av myndighetens utfärdade regelverket".

Avies flyger på Pajala och Luleå. I Pajala är flygplatschefen Arnfinn Bönå orolig för att det veckolånga flygstoppet ska leda till att passagerarna överger flyget. Enligt Avies ska flygtrafiken komma igång igen i mitten av denna vecka.