Ulf Sundgren

Ulf Sundgren, Trendbageriet, flyttar till större lokaler och bättre miljö. Foto: Lennart Håkansson

Trendbageriet flyttar till större lokaler

Luleå Trendbageriet på Bergnäset i Luleå flyttar till större lokaler i samma område. Bageriets yta mer än fördubblas. En investering på 8 miljoner kronor för att öka effektiviteten och förbättra arbetsmiljön.

- Jag är jätteglad för det här. Det är ett stort steg framåt, som skapar helt andra förutsättningar för produktionen, säger Ulf Sundgren som tillsammans med hustrun Liza äger och driver Trendbageriet.

Genom flytten ökar ytan från 450 kvadratmeter till 1.300 kvadratmeter.  Med mer ändamålsenliga lokaler kan produktionen göras effektivare och arbetsmiljön förbättras.

- Det blir en mycket bättre arbetsmiljö för alla avdelningar och alla anställda, säger Ulf Sundgren.

Däremot är det inte aktuellt att öka produktionen just nu, men genom den större lokalen finns potential att öka i framtiden. 

Den totala investeringen är på 8 miljoner kronor: köpet av fastigheten och ombyggnad av hela byggnadsytan och köp av nya kylar och frysar. Investeringen är förutom egen insats, delvis finansierad av lån från Norrlandsfonden och Swedbank. Produktionen i de nya lokalerna ska komma igång i slutet på november

- Det är den största satsning jag någonsin gjort, säger Ulf Sundgren.

Bageriet har 17 anställda, och beräknas omsätta 19,5 miljoner kronor i år. Förutom bageriet driver företaget två Trendcaféer, på Storheden i Luleå och Back City i Piteå.