KnC Miner vill bygga två nya datahallar i Boden

Boden KnC Miner vill bygga två nya serverhallar i Boden. Det är en del i företagets strategi att erbjuda molntjänster för bitcoin-brytning.

KnC Miner vill skaffa sig datakraft för att  erbjuda sina kunder att bryta bitcoin i molnet istället för på egna datorer.

- Istället för att sälja chip, som måste transporteras till 120 olika länder, ska vi erbjuda en mjukvarutjänst som kunderna kan koppla upp sig mot. De köper in sig på vår datorkapacitet och använder den i stället för egen hårdvara. Då minskar kostnaderna betydligt för oss, säger Sam Cole, vd och medgrundare av KnC Miner till Dagens Industri.

En sådan molntjänst kräver stor datakraft och för att rymma den bedömer företaget att det behövs två nya ”gigantiska” serverhallar. De vill man ha i anslutning till sin första serverhall i Boden, som togs i drift i vintras

- Norra Sverige är perfekt. Det är kallt och finns gott om plats, men infrastrukturen är ändå bra, säger Sam Cole.

Redan i nästa vecka börjar man ställa i ordning nästa datahall i anslutning till den nuvarande. Man räknar med att vara i drift om två månader, skriver NSD.

KnC Miner har snabbt vuxit till ett av Sveriges mest framgångsrika företag. Det första bokslutet är inte presenterat än, men bolaget uppger att man haft intäkter på 200 miljoner kronor under första verksamhetsåret. Med en vinstmarginal på 80 procent.