Oh My, nu går det bra!

Piteå Oh My expanderar och anställer fem nya personer. Att stärka bolaget med nya kreativa talanger har blivit vardagsmat för content- och digitalbyrån med rötterna i Piteå.

- Det är supercoolt, för fem år sedan hade jag aldrig kunnat drömma om det här, säger Niclas Wikström, delägare och vd.

Niclas Wikström började sin karriär på Helikopter i Piteå, men 2006 valde han att hoppa av för att föreläsa om entreprenörskap under företaget OMY. Efter några år kände han sig mätt på branschen och ville gå vidare.

- Publiken var nöjd och det gick bra, men jag ville utvecklas och starta ett bolag på riktigt.

2011 åkte han och partnern Markus Tiburzi och de första medarbetarna ner till Simrishamn och hyrde ett hus tillsammans med Christian Albinsson och Fredrik Peterson som på den tiden drev medieproduktionsbolaget Lördagsmorgon.

- Vi bestämde oss för att slå ihop bolagen och grundade content- och digitalbyrån Oh My. Vi ville arbeta efter två punkter och det är att vara Sveriges schysstaste arbetsplats och att bli landets största byrå inom vårt område.

I februari 2011 hyrde de in sig på 170 kvadratmeter i Stockholm och var tre personer på plats, men redan efter ett år var lokalen för liten.

- Det har gått väldigt fort och idag har vi ungefär 60 anställda. Men det är svårt att greppa utvecklingen när man är mitt uppe i den även fast man kan se den när man läser gamla mail från bara sex månader tillbaka.

Idag finns Oh My i Halmstad, Piteå, Malmö och Stockholm. Sedan starten har de anställt ungefär en person i månaden.

- Det är viktigt att hitta rätt personal för att kunna växa. Det är en fantastisk känsla att blicka tillbaka och se på den resa vi har gjort, men för oss är det även viktigt att ha kul på jobbet och känna att vi arbetar åt samma håll.