Krönika: Lennart Håkansson

Nyheter på Affärer i norr

Luleå Nu tar vi nästa steg i utvecklingen av Affärer i norr. Sajten har fått nytt innehåll och nya funktioner, som pressmeddelanden och bloggflöden.

Ett flöde med aktuella pressmeddelanden. Flera flöden med intressanta bloggar. Länkar till intressanta webbsidor med innehåll från norr, eller innehåll om affärer och medier, och då i synnerhet nya medier och digital affärsutveckling.

Gemensamt för det nya innehållet är att jag tror det är sådant som kan intressera Affärer i norrs läsare och ge mer och kompletterande information för den som vill fördjupa sig.

Tanken med sajten Affärer i norr och nyhetsbrevet är att det ska vara kortfattat och ge en snabb omvärldskoll, med korta nyheter inom ett område som inte syns så mycket i de andra lokala medierna: Lokala affärer, företagare och entreprenörers aktiviteter. Om företagsamhet i Norrbotten och vårt omland. Plus riksnyheter som är relevanta för målgruppen.

Samtidigt kan Affärer i norr verka som en kommunikationsplattform. Vi är öppna för tips och inlägg från den målgrupp vi skriver för. Vi vill också ge tips och visa på intressanta saker i det enorma och växande informationsflöde vi alla försöker simma i.

Jag brukar sammanfatta visionen för Affärer i norr med: Snabb koll och ge mer.

Nu tar vi ett nytt steg i utvecklingen av sajten. Eller rättare sagt flera steg:

1) Pressmeddelanden

- I högerspalten visas ett flöde med aktuella pressmeddelanden som inte filtrerats genom någon redaktion. De flesta kommer från My Newsdesk där Affärer i norr prenumerar på ett antal företag och ämnen med bäring på affärer i Norrbotten.

- Möjlighet för intresserade att i ett enkelt formulär skriva ett pressmeddelande som publiceras i flödet och "låses" högst upp under en tid så att det syns bra. Klicka på "Skicka in pressmeddelande" så kommer formuläret upp, och när det är ifyllt publiceras meddelandet.

- Ett arkiv där man kan se och söka på äldre pressmeddelanden.

2) Bloggar

- Min egen blogg. Här tänker jag skriva i friare form och inte direkt kopplat till nyhetsflödet i Affärer i norr, men om ämnen och händelser jag tror intresserar Affärer i norrs målgrupp. Det blir en del om hur jag och medier jobbar, om affärsutveckling, i synnerhet digital affärsutveckling, om utvecklingen inom medier och kommunikation. Allt från konkreta tips till allmänna funderingar. I min första blogg som publiceras i dag skriver jag om den nyligen startade public service-kommissionen.

- Andra intressanta bloggar. I högerspalten visas ett flöde av aktuella och intressanta bloggar, i huvudsakt inom områdena affärer, affärsutveckling, medier och medieutveckling.

3) Längst ner i högerspalten finns en länksamling till intressanta sajter inom områden som jag tror intresserar våra läsare  och där man kan fördjupa sig om man har tid och lust. 

Lennart Håkansson

Ansvarig utgivare för Affärer i norr

2015-10-16