PD Art får nya ägare

Luleå Pär Dalhägg säljer profilföretaget PD Art i Luleå till Nils Bergdahl och Rikard Lindfors. De nya ägarna tänker satsa och bredda verksamheten.

- Tanken är att utveckla PD Art med mera utesälj och visa oss mer ute hos kunderna. Vi ska också bredda verksamheten bland annat med mer foliering av bilar och maskiner, säger Rikard Lindfors, som kommer att hålla i säljet.

Lokalerna på Storheden ska utökas för att rymma bilar som ska folieras. I planerna finns också en satsning på Malmfälten.

- Vi har tänkt satsa i Malmfälten och erbjuda bildekor på plats. Vi vill vara det kompletta tryckeriet och vara flexibla och lokala. Kunderna behöver inte ha flera leverantörer, säger Rikard Lindfors, som ska ansvara för säljet.

Rikard Lindfors driver också företaget Washtek som säljer och servar köksutrustning för restauranger, där han ser en stor grupp potentiella kunder. Nils Bergdahl, från Kalix, med stort intresse för grafisk design, blir produktionsansvarig. 

Nuvarande ägaren Pär Dalhägg säljer för att ägna sig åt annat.

 - Jag har varit 13 år i branschen och tycker det är kul att testa något nytt, säger Pär Dalhägg, som grundade PD Art 2008.  Han är bland annat med i satsningen på Padel365, med en ny hall för padeltennis och en golfsimulator i Luleå.

PD Art producerar och säljer screentryck, profilkläder, textilbrodyr, skyltar och dekor av bilar. Företaget har drygt 400 kunder. Stora kunder är bland annat elitlag i Luleå. PD Art trycker och broderar matchkläderna till Luleå Hockey, Luleå Basket och BC Luleå. 

PD Art omsätter cirka 3 miljoner kronor och har tre anställda.