Nominerad till Årets företagare

Sixten Nilssons Motorservice satsar på ny verkstad

Boden Sixten Nilssons Motorservice bygger ut verkstaden och ökar försäljningen av snöskotrar. Nu är Lena och Kenneth Palmér nominerade till Årets företagare i Boden.

Lena och Kenneth Palmér har precis avslutat byggnationen av en ny toppmodern verkstad och intresset för deras sortiment av snöskotrar växer för varje år.

Sixten Nilssons Motorservice grundades för 45 år sedan och för Lena Palmér har företaget alltid varit en stor del av hennes liv.

- Min pappa startade bolaget och jag har arbetat här sedan jag var 18 år. Det är otroligt hur fort tiden har gått och hur mycket som har hänt sedan dess.

Lena och hennes man Kenneth Palmér tog över Sixten Nilssons Motorservice 1997 och de har lyckats öka omsättningen från 8,8 till 36 miljoner kronor.

- Vi vill fortsätta att satsa på företaget och har precis avslutat arbetet med att bygga en ny verkstad och vi har även förbättrat arbetsmiljön i lokalerna, säger Kenneth Palmér.

Idag har Sixten Nilssons Motorservice fem anställda och förutom att de erbjuder verkstadsarbete säljer de även bland annat kläder och snöskotrar.

- Vi var verkligen trångbodda tidigare och nu återstår bara små detaljer innan allt är färdigt. Det är skönt för grabbarna som arbetar här med större utrymme att röra sig på, säger Kenneth Palmér.

Lena Palmér är chockad över nominering till årets företagare i Boden och berättar att hon inte är van vid all uppståndelse.

- Jag jobbar på precis som jag alltid har gjort, men det är klart att det är roligt att vi blir uppmärksammade för vårt arbete.