Hermelinen tredubblar när Avonova lägger ned

Luleå Avonova lägger ned sin företagshälsovård i Norrbotten och rekommenderar kunderna till Hermelinen som räknar med att tredubbla sin företagshälsovård.

Avonova lägger ned företagshälsovården man bedrivit i Luleå, Piteå, Boden, Kalix och Haparanda med totalt 14 anställda.

Inga avtal är gjorda, men Avonova rekommenderar företagen som varit anslutna att istället vända sig till Läkarhuset Hermelinens företagsservice.

På Hermelinen räknar man med att ett hundratal kunder ska välja att ansluta sig till Hermelinens företagsservice. Nu har man 53 företag anslutna så det handlar om en tredubbling av kunderna.

- Det är ett stort steg i vår affärsutveckling. Nu får vi många kunder över en natt, säger Hermelinens vd Lisbeth Haupt.

Hermelinen har ambitionen att erbjuda service på de orter där Avonova lägger ned, men centralen blir i Luleå.

- Vi kommer troligen att behöva anställa ett par personer och köpa mer konsultinsatser, som till exempel beteendevetare, säger Lisbeth Haupt.

När Sensia för några år sedan avvecklade sin verksamhet i Norrbotten, då gick vårdcentralerna i konkurs och andra delar, som specialistsjukvården i Hermelinen, såldes till lokala ägare. Då köpte Avonova företagshälsovården av Sensia. Avonova har bedrivit sin konkurrerande företagshälsovård i samma hus som Hermelinen.

Avonova är en av Sveriges stora företag inom företagshälsovård med verksamhet på 125 orter, 900 anställda och en omsättning på 1 miljard kronor. Avonova Sverige AB är dotterbolag till norska koncernen Stamina Group.