Karin Nilsdotter till Node Pole

Luleå Datacentersatsningen The Node Pole rekryterar Karin Nilsdotter, vd på Spaceport Sweden, och industrikonsulten Josefin Hedberg till sitt team.

Båda går in i sitt nya uppdrag vid sidan av sina andra uppdrag.

- Datakapacitetsmarknaden drivs idag både av de främsta aktörerna kring själva datacentrena, men också av mjukvaruutvecklare som erbjuder nya molntjänster till marknaden. The Node Pole är ett naturligt hem för alla sådana innovatörer. För att svara upp mot den internationella efterfrågan på respektive håll har vi lyckats landa två toppnamn och fantastiska personer i Karin och Josefin, säger Erik Lundström, vd för The Node Pole i ett pressmeddelande. 

Karin Nilsdotter blir Chief Future Business Officer, vilket betyder att hon ska arbeta med strategisk affärsplanering och stärka Node Pole på den globala teknikmarknaden.

- Jag är en stolt medlem av Node Pole-expeditionen och ser fram emot att attrahera och samverka med ledande företag som satsar på banbrytande teknik och digitalisering inom den snabbväxande datamarknaden, säger Karin Nilsdotter. 

Josefin Hedberg blir Chief Operating Officer, det vill säga operativ chef  i kontakterna med datacenterkunder och entreprenörer inom Node Poles verksamhet. Hon hon arbetar på konsultföretaget LICAB och har bland annat varit projektledare för flera stora projekt inom Volvo. 

Båda började sina uppdrag vid årsskiftet. Karin Nilsdotter representerar The Node Pole vid den pågående teknikmässan CES i Las Vegas.

The Node Pole är ett samarbete mellan kommunerna Luleå, Boden, Piteå och Älvsbyn med mål att få företag inom datahantering och molntjänster, att etablera datacenter i regionen.