Spis mat & dryck Årets företagare

Kiruna Johan Lans och Johan Stålnacke med restaurangföretaget Spis mat & dryck utsågs till Årets företagare vid Kirunagalan på fredagkvällen. Nils Torbjörn Nutti med turismföretaget Nutti Sámi Siida fick ta emot tre olika priser under galan.

Det var fullsatt i stadshuset på fredagkvällen när Kirunagalans middag och prisutdelning ägde rum. 

Företagarna i Kiruna utsåg Johan Lans och Johan Stålnacke, Spis mat & dryck till Årets företagare med motiveringen:

"Med ett brinnande intresse, innovativa idéer och starka drivkrafter, har detta företag vuxit sig starkt och framgångsrikt. Helt orädda och utan att tveka slänger man sig in i nya utmaningar, samtidigt som de erbjuder Kirunaborna nya kulinariska upplevelser."

Nils Torbjörn Nutti, turismföretaget Nutti Sámi Siida fick ta emot hela tre olika priser: Tyrénspriset Litet avtryck - stort intryck, Kiruna Lapland-priset  och Yngve Bergqvists entreprenörspris. 

Övriga priser:

Kiruna Praliner fick Coop Norrbotten-priset.

Kisab, Kiruna Industrisanering AB fick LKAB:s arbetsmiljöpris.

UF-laget Heatproof fick Sparbanken Nord-priset.

Friluftsskolan Vargen fick Peab-priset.

Triangelskolan fick Tekniska verkens pris för Årets vägvisare/Energi och miljö.

Arctic Light Film Festival fick Norrbottens Media-priset.

IRF, Institutet för rymdfysik fick Swedish Space Corporation, SSC:s, pris.

Göran Cars och Eva Ekelund, Kiruna kommun fick NCC:s pris.

Curt Persson, historiker som doktorerat om Hjalmar Lundbohm, fick Progressumpriset. Han talade också under eftermiddagens seminarium.

Kirunagalan arrangerades av näringslivsbolaget Progressum i Kiruna. Förutom galamiddagen hölls under eftermiddagen ett seminarium i kyrkan där NCC:s koncernchef Peter Wågström och Curt Persson, doktor i teknikhistoria, höll föredrag.