El-Trion ett av Luleås färskaste företag

Luleå Vid Gammelstadsvägen i Luleå har ett av Luleås färskaste företag en tillfällig lokal. El-Trion har blivit registrerat hos Bolagsverket men ännu inte hunnit få sin F-skattsedel och momsregistrering.

Bakom El-Trion står de tre delägarna Roger Öquist, Emil Yletyinen och Ove Johansson. De är elektriker alla tre,  Roger och Ove kommer från jobb på Imtech och Emil slutar inom kort hos Ahlsell. De har känt varandra länge och vill nu jobba ihop.

- Vi har känt varandra i många år. Det är kul att jobba åt sig själv och bygga något från grunden. Det är jättespännande, säger Emil Yletyinen.

Företaget satsar inom tre områden: elservice för hushåll och företag, entreprenader och industrijobb.  Marknaden är Luleå och Luleåregionen. De tror både på en växande marknad och på att ta marknadsandelar.

- Vi har kontakter och relationer. Relationer är viktiga, det är a och o om man ska göra affärer. Genom att vi har låga omkostnader kan vi bli konkurrenskraftiga. Vi har små lokaler, inga overheadkostnader och inget lager, säger Roger Öquist.

Nu är de tre, en administratör ska anställas till hösten och sedan är ambitionen att växa i takt med uppdragen man får.