Robbaz flyttar hem sin kanal

Piteå Robbaz, eller Robert Öberg från Piteå, är en av Sveriges största youtubers. Han har länge tillhört ett amerikanskt Youtube-nätverk. Nu flyttar han hem och ansluter sig till United Screens Youtube- och multikanalnätverk.

Robbaz är 24 år gammal och har över 1,2 miljoner prenumeranter. Han har varit aktiv sedan 2008 och arbetar heltid med sin Youtube-kanal.

Han har mer än 6 miljoner visningar per månad. Han är också aktiv på streamingplattformen Twitch, där hans senaste stream har över 700.000 visningar. Totalt har han registrerat 305 miljoner visningar.

På sin Youtube-kanal publicerar Robbaz videos där han spelar olika sorters spel och kommenterar dem på ett humoristiskt sätt. Han publicerar även andra slags videos. Bland annat gör han filmer om matlagning och brygger öl, ett intresse sedan hans gymnaiseutbildning inom hotell och restuarang. 

 - Det kommer bli en stor skillnad för mig att vara med i United Screens, då jag tidigare var med i ett amerikanskt nätverk. Främst kommer det bli skönare då de har samma tider som mig, och jag kommer få hjälp eller svar på mina frågor samtidigt som jag är vaken. Kanske till och med kommer jag få att se solen under de mörka vintermånaderna, eftersom det inte kommer vara någon tidsskillnad mellan mig och min partner manager på United Screens, säger Robbaz.

- Robert har länge varit med på Youtube och det märks inte minst på den stora och dedikerade publik som han har med sig. Det är ytterst förnämligt att få ha ett samarbete med en av Sveriges största och äldsta kanaler, säger Niclas Lundberg, exekutiv Youtube-producent på United Screens.

United Screens är Nordens största Youtube-nätverk med över 200 miljoner visningar i månaden och kontor i Stockholm, Oslo och Helsingfors. Nyligen har man etablerat ett försäljningssamarbete med Reklam365 i Luleå.