David Sundström prisas för samverkan med näringslivet

Piteå David Sundström, näringslivschef i Piteå kommun har prisats av Luleå tekniska universitet för att Piteå är den kommun i Norrbotten som etablerat flest samarbeten mellan näringsliv och akademi under 2016.

Priset delades ut när Norrbottens näringslivschefer träffade universitetsrepresentanter och affärsutvecklare från LTU Business för att diskutera ökade samverkansmöjligheter.  Priset gick till den kommun som lyckats förverkliga flest samarbeten mellan universitetet och små och medelstora företag i Norrbotten under 2016.

–Det här var ju jättekul. Vår ambition är att visa företagare att vi har ett universitet som företagen kan ta hjälp av. Numera presenterar vi dessutom detta som en produkt till företagen. Tidigare hade vi direkta samarbeten med olika ämnesföreträdare men nu kan vi hänvisa företagen direkt till LTU Business som sköter sådant, säger David Sundström i ett pressmeddelande.

Piteå kommun har som mål att nästa år femdubbla antalet etablerade samarbeten mellan Luleå tekniska universitet och företag, enligt David Sundström.