Restaurangförsäljningen ökar

Luleå Restaurangernas försäljningsvolym steg med 8,4 procent under september 2016 jämfört med samma månad föregående år. Bäst gick det för lunch- och kvällsrestauranger, som ökade med 13,1 procent, enligt SCB.

Majoriteten av restaurangkategorierna gick bättre under september månad. Försäljningsutvecklingen i löpande priser för den totala restaurangbranschen ökade med 11,2 procent i september, jämfört med samma månad föregående år.

Försäljningsvolymen för lunch- och kvällsrestauranger ökade med 13,1 procent i september, vilket var den starkaste utvecklingen bland de olika restaurangkategorierna. Kategorin med svagast utveckling var personalrestaurangerna, vars försäljningsvolym minskade med 8,2 procent.

Den enskilt bästa utvecklingen hittills under 2016 har varit i kategorin trafiknära restauranger. Utvecklingen i försäljningsvolym för denna kategori är 12,5 procent hittills i år.