Årets företagare i Älvsbyn

Granbergs Buss har växt med uppköp

Älvsbyn För tre år sedan köpte de gamla ägarna tillbaka Granbergs Buss från Veolia. Sedan dess har de köpt flera lokala bussbolag och blivit en av länets största aktörer. I år fick Granbergs Buss utmärkelsen Årets företagare i Älvsbyn.

De tidigare ägarna, bröderna Lars-Erik och Mats Granberg, köpte 2013 tillbaka Granbergs Buss från Veolia som ägt det i fem år. Med som delägare kom också deras söner Linus och Johan Granberg, och Bo Lindroth.

Sedan har det gått fort: 2013 köptes Arvidsjaurs Trafik. 2014 Brändöbussen och 2015 Bodens busstrafik. Nu har man 50 bussar, 70 anställda och omsätter cirka 55 miljoner kronor.

Det har gått så fort att man inte hunnit anställa i tillräcklig takt.

- Jag skulle behöva anställa fyra personer i dag i Älvsbyn. I Arvidsjaur har vi letat i ett år efter personal, säger Linus Granberg, som nu är vd för företaget.

Visserligen har man haft ett par motgångar senaste året, med två upphandlingar man inte fick. Men å andra sidan har man vunnit en upphandling.

- Konkurrens är sunt. Det är bra för oss, det hjälper oss att slipa vår verksamhet. Det är en utmaning om någon slipat bättre än oss.

Linus Granberg tror att den positiva utvecklingen för företaget kommer att fortsätta.

- Jag ser fram emot fina år framför oss. Det här är en fantastisk bransch. Vår produkt är rätt i tiden, säger han.