Årets företagare i Boden

Ming Palace förbereder generationsskifte

Boden Maureen Li och hennes man föddes i Indien men har rötterna i Kina. Till Boden tog de med sig det indiska och kinesiska köket och har i 22 år drivit Restaurang Ming Palace. I år blev familjeföretaget utsett till Årets företagare i Boden.

När Maureen Lis granne, som drev restaurang i Boden, skulle flytta, fick Maureen Li och hennes man frågan om de inte skulle ta över. De tvekade men satsade, något man inte ångrar i dag.

- Det är roligt. Mycket jobb men det är bra. Det är bra att ha mycket att göra, säger Maureen Li med ett leende.

Det har gått upp och ner genom åren, men de senaste tre år har omsättningen ökat markant.

- Sedan vi började med lunchbuffé har det gått mycket bra. Det är populärt med buffé, säger Shia Yen, en av döttrarna.

- Vi har också lagt till nya rätter på kvällen, specialrätter och veganska rätter, säger hennes syster Kim Yen.

Hela familjen, makarna Li och de tre barnen, arbetar i restaurangen.  Man har tre anställda kockar, även de är kineser från Indien.

 Så småningom ska barnen ta över driften av restaurangen.

- Vi hoppas vi tre syskon tar över och håller samma nivå som nu, men med nya rätter. Det är vårt mål, säger Shia Yen.

Alla är inställda på att fortsätta verksamheten och bo kvar i Boden.

- Det är en fin stad. Vi trivs jättebra i Boden. Människorna är trevliga och det finns ett bra utbud på det mesta. Vi vill bo och verka här, säger Shia Yen.

Känslorna tycks vara ömsesidiga. I juryns motivering till varför Maureen Li  Restaurang AB utsågs till Årets företagare i Boden står det:

"Andra matställen har blommat upp och försvunnit, men Maureen Li Restaurang har under mer än 20 år varit en fast punkt i Bodens restaurangutbud. Med känsla för tradition och omsorg för detaljer, parat med försiktig förnyelse, har restaurangen stått som garant för hög kvalité, service och gott värdskap. Maureen Lis förmåga att få varje gäst att känna sig sedd och välkommen har lagt grunden för ett framgångsrikt och bärkraftigt företag."

Vinnaren utses av organisationen Företagarna i Boden.