Nytt startup-pris för unga i Umeå

Umeå Inkubatorerna BIC Factory och Uminova Innovation instiftar ett nytt pris för lovande unga entreprenörer, Young Startup Award.

BIC Factory och Uminova Innovation har tillsammans skapat det nya priset. Det kommer att delas ut av Västerbottens landshövding, Magdalena Andersson, i samband med Young Startup Day som arrangeras den 11 oktober på Sliperiet i Umeå. Sponsor till priset är företaget Aptum som också premierar vinnaren med 10.000 kronor i prispengar.

– Det känns naturligtvis väldigt roligt att få möjligheten att uppmärksamma en ung, driven och talangfull entreprenör. Sen att vi inkubatorer väljer att göra det tillsammans känns extra kul då vi gemensamt vill stärka startup-kulturen i Umeå, säger Kerstin Edvardsson, digital projektledare på BIC Factory.

– Att driva ett startup-bolag är en utmanande resa och det behövs både uppmuntran och goda förebilder längs vägen. Det är det vi hoppas åstadkomma med det här priset, säger Maria Olofsson på Uminova Innovation, som också är konferencier på Young Startup Day 11 oktober.

Young Startup Day syftar till att inspirera till företagande och vänder sig till unga entreprenörer och till dem som funderar på att starta eget eller bara vill bli inspirerade och veta mer om företagande.