Nyhléns Hugosons vill bygga nytt på Storheden

Luleå Nyhléns Hugosons vill samordna sina verksamheter i Luleå och Skellefteå i en ny stor anläggning på Storheden i Luleå. Det innebär 60-70 nya jobb till Luleå, skriver länstidningarna.

Tidningen har tagit del av handlingar företaget skickat in till kommunen. Där framgår att företaget vill bygga en ny stor, modern och miljövänlig anläggning på Storheden.

Företaget har en markanvisning i yttre delen av Storhedens industriområde, en tomt på cirka 39.000 kvadratmeter. Den nya fastigheten beräknas bli 15.000–20.000 kvadratmeter stor. Om tre-fyra år ska planen bli verklighet.

Magnus Nilsson, vd för Nyhléns Hugosons är enligt Norrbottens Kuriren fåordig kring detta:

– Vi för just nu diskussioner med våra andra produktionsorter. Vi har också en bra och positiv dialog med Luleå kommun. Det är vad jag vill säga i dagsläget. 

Nyhléns Hugosons driver i dag livsmedelsproduktion på Porsön i Luleå och i Skellefteå, slakteri vid Alviksgården i Alvik, har åkeriverksamhet i samarbete med bland annat Norrmejerier. Vid årsskiftet köpte man Guldfisken i Boden. Det finns planer på att starta Norrlands första kycklingproduktion i Alvik.