Norrgam Xperience

Famara Kolley tillsammans med sportfiskare.

Norrgam nytt resebolag i Luleå

Luleå Norrgam Xperience AB är ett nybildat resebolag i Luleå som satsar på att sälja resor till Gambia, Senegal och Guinea-Bissau med fokus på sportfiske och fågelskådning.

Grundaren Famara Kolley är född i Gambia och har lång erfarenhet av turistbranschen, både som guide och som egenföretagare i hemlandet. 

I början av 90-talet träffade Famara Kolley ett par från Luleå som var på semester i Gambia och de blev goda vänner. Han besökte den svenska familjen flera gånger och för tio år sedan flyttade han till Sverige.

Hans kärlek till de båda länderna och hans intresse för turism ledde till en affärsidé där han kan förena det bästa av Luleå och Gambia. I början av 2017 grundade han Norrgam Xperience. 

Han har i över 10 år arbetat som reseledare i Gambia och har en kandidatutbildning inom resor och turism från Heriott Watt-universitet i Skottland. Han har länge samarbetat med de lokala leverantörerna på plats i Gambia och Guinea-Bissau.

– Guinea Bissau är sportfiskarna paradis och jag kan lova att det är en upplevelse att dra upp en stor barracuda på kroken, det är lite annorlunda än den svenska gäddan. Det är inga små fiskar vi är på jakt efter, det här är sportfiske av hög kvalitet. Det här är en dröm som går i uppfyllelse och jag ser fram emot att få ta emot mina första kunder på plats i Gambia, säger Famara Kolley. 

Från november till april kommer företaget att erbjuda resor med inriktning på sportfiske och fågelskådning i länder med ett rikt djur- och växtliv.

Annons
Annons