Elisabeth Landby startar fastighetsbolag

Gällivare Elisabeth Landby, ägare av eventbyrån Sole Event, ger sig in i fastighetsbranschen i Gällivare. Tillsammans med sin sambo Dan Broström har hon startat bolaget Labro Fastigheter.

Elisabeth Landby är en välkänd profil i Norrbotten och hon har bland annat blivit vald till Norrbottens mest företagsamma människa, Årets kvinnliga företagare av LKAB, och Årets turistföretagare av Visit Gellivare Lapland. Men efter att ha arbetat hårt sedan mitten av 2000-talet med att bygga upp eventbyrån Sole Event i Gällivare kände hon att det var dags att pröva på att arbeta i andra branscher.

- Det var inget förhastat beslut, men jag tar fortfarande uppdrag lite då och då. Den enda skillnaden är att jag inte har några anställda och kan tacka nej till projekt. Jag gör det som jag tycker är roligt och givande, säger hon.

2016 köpte Elisabeth Landby och hennes sambo Dan Broström Hotell Dundret och Pensionat Augustin föddes. De har renoverat hela fastigheten, men de har även satsat på att bygga upp ett stabilt varumärke med hjälp av bland annat storytelling.

- Vi sålde pensionatet 1 december till Sofia Isaksson Fors och det känns jättebra och tryggt. Vi har lagt ner både själ och hjärta i pensionatet och vi vet att hon kommer att fortsätta utveckla det på bästa sätt. Det är viktigt att våga satsa, men man måste också veta när det är dags att lämna, säger hon.

Till våren blir Elisabeth Landby mamma och hon planerar att vara föräldraledig på heltid. Men helt sysslolös kommer hon inte att vara. Hon har precis startat upp det nya företaget Labro Fastigheter med sin sambo.

- Det är ett litet fastighetsbolag under uppbyggnad och vi kommer till största del att fokusera på uthyrning av bostäder, mer än så vill jag inte berätta just nu, säger hon.