Lindbäcks och NCC avtalar med SKL

Piteå Byggföretagen Lindbäcks Bygg och NCC har tecknat ett fyraårigt ramavtal med Sveriges kommuner och landsting (SKL) om att bygga bostadshus på 4-6 våningar.

– Glädjande nyheter som kommer bra i tid med tanke på vår nya produktionsanläggning som ska vara igång från årsskiftet 17/18, säger Stefan Lindbäck, vd Lindbäcks bygg.

Det vinnande bidraget till upphandlingen har lämnats in i samarbete med Arkitekter Engstrand och Speek AB. Avtalet sträcker sig över fyra år med möjlighet till två års förlängning. 

Det finns intresseanmälningar från kommunerna i landet om uppemot 10.000 lägenheter och ett uppskattat värde för det totala ramavtalet är cirka 10 miljarder kronor. 

- Tillsammans med de fyra leverantörer som tidigare fått ramavtal för lägre hus, med 2–4 våningar, har vi nu gett kommunerna goda verktyg för att komma tillrätta med bristen på bostäder, säger Lena Micko, SKL:s ordförande i ett pressmeddelande.

Avtalet är den andra delen av en stor bostadsupphandling som genomförts av SKL och SKL Kommentus. I den första delen av upphandlingen, som omfattade hus på 2-4 våningar, slöts ramavtal med Hjältevadshus/Hultsfredshus, Boklok, NCC och Villa Vida.