Persson Invest storsatsar i Gällivare

Gällivare Persson Invest satsar 80 miljoner kronor på att bygga ut verksamheterna i både Wist Last & Buss och Eriksson Bil i Gällivare.

Man satsar cirka 50 miljoner kronor på Wist Last & Buss.

- Vi har styrelsebeslut att inleda en investering i en ny servicehall för Wist Last & Buss, som behöver öka kapaciteten, förbättra servicen och ge möjlighet att anställa mer personal, säger Ulf Ejenstam, vd på Persson Invest Fastigheter.

På personbilssidan, i Eriksson Bil, ska man satsa närmare 30 miljoner kronor.

- Vi har nyss tagit i drift en ny skadeverkstad, en investering på 20 miljoner kronor. När den nya lastbilsanläggningen är klar, får vi utrymme att utveckla personbilsverksamheten ytterligare, vilket beräknas bli en investering på 25-30 miljoner, säger Roger Edholm, vd för Eriksson Bil.

Persson Invest äger Eriksson Bil i Gällivare och Kiruna, och säljer lastbilar och bussar i hela länet, på sex orter under firmanamnet Wist Last & Buss. För en tid sedan köpte Persson Invest Nordiska Bil och fastighetsbolagen i Luleå, Piteå, Boden och Kalix av Bil & Traktor Holding AB.

Persson Invest är ett familjeägt bolag med huvudkontor i Östersund. Koncernen omsätter cirka 4 miljarder kronor och har cirka 1.000 medarbetare. Persson Invest bedriver handel med personbilar, lastbilar och bussar och har verksamheter inom hyvleri, skog och fastighetsförvaltning.