Lisa Lindvall lanserar The Fit

Kalix Lisa Lindvall från Kalix lanserar i dag sin nya e-handelsplattform The Fit och har just anställt sin femte medarbetare - i Vietnam. Nu har hon utsetts till en av Sveriges 103 mest lovande unga företagare av organisationen Företagarna.

Lisa Lindvall startade företaget The Fit Sweden AB i Kalix förra året. Nu har hon flyttat till Stockholm och lanserar i veckan den nya e-handelsplattformen The Fit, med mode i måttbeställda designerkläder. I dag onsdag, är det lanseringsevent på Hotel Amaranten i Stockholm. 

Företaget har designateljé i Stockholm och samarbetar med flera fabriker i Vietnam.

- Därav blir det att jag fördelar min tid mellan Kalix, Stockholm och Vietnam just nu. Så just nu skulle jag ha svårt att definiera var jag bor, men bolagets bas är fortfarande i Kalix, säger Lisa Lindvall till Affärer i norr.

Lisa Lindvall är ensam ägare och har nu fyra anställda i Sverige och en nyanställd kvalitets- och produktansvarig i Vietnam.

Enligt Företagarnas motivering är The Fit spännande för att företaget kombinerar teknik och mode för att erbjuda kunderna måttbeställda designerkläder.

På Företagarnas lista över unga lovande företagare finns också Christian Olsson, vd för Sustainalube i Luleå. Ett företag sprunget ur forskningen vid LTU som har utvecklat ett nytt miljövänligt smörjmedel. Företaget har redan ett 20-tal kunder inom skogsindustrin. 

Organisationen Företagarna vill med sin lista 103 unga idéer, lyfta fram årets spännande unga idéer och nytänkande entreprenörer "att ha ögonen på". Syftet är att synliggöra unga företagare, under 30 år, över hela landet.