Part AB samarbetar om utbildning

Kalix Part AB i Kalix och Isolamin i Överkalix ska få lättare att rekrytera arbetskraft med rätt kompetens genom ett samarbete med Utbildning Nord och Arbetsförmedlingen.

Det blir en specialdesignad utbildning för de växande industriföretagen i Part Group som genomförs i Övertorneå (VVS) och Hedenäset (golv/plattsättning).

Rikttiden är cirka 22 veckor men utbildningstiden är flexibel beroende på tidigare kunskaper och hälften av tiden utgörs av praktik antingen i Kalix eller Överkalix.

 - Till den specialdesignade utbildningen kan man söka genom arbetsförmedlingen. Vi tar in fem åt gången till VVS i Övertorneå och samma för platssättningsdelen i Hedenäset, säger Pilvi Ryökkynen, utbildningschef för byggyrkena i Hedenäset och Alf Töyrä som är ansvarig för VVS delen i utbildningssamarbetet.

I över 45 år har Utbildning Nord i Övertorneå anordnat yrkesutbildningar för arbetsmarknadens behov för studerande från Finland, Norge och Sverige. Årligen studerar ca 450-500 personer inom områden som automationsteknik, ekonomi, IT, media, restaurang och storkök, vård, bygg, hantverk, elteknik, kylteknik, fordonsteknik, plåtteknik och CNC-teknik.