Cape East öppnar asylboende igen

Pite Havsbad Group köper Cape East utanför Haparanda. Foto: Haparanda kommun

Lindfors och Lundström köper Cape East

Haparanda Tobias Lindfors och Kristofer Lundström köper Cape East. Säljare är Roger Akelius.

Roger Akelius bestämde sig för att sälja när det stod klart att Migrationsverket inte tänkte fortsätta ha flyktingboende i anläggningen.

De nya ägarna infogar nu Cape East i sin hotellgrupp där Nordkalotten Hotell och Konferens, Hemavans Högfjällshotell, Laponia Hotell och Konferens, Skellefteå Stadshotell, Skellefteå Malmia och Pite Havsbad ingår. 

- Det känns riktigt bra, vi vet att norrbottningarna har ett speciellt förhållande till Cape East. Vi vet att anläggningen med sitt unika SPA har varit saknad. Vi tror att inom ett år är Cape East tillbaka på banan, då har vi hunnit rusta upp både hotellrum och SPA, och vi har även byggt en ny restaurang, säger Tobias Lindfors i ett pressmeddelande.

Affären inebär att hotellgruppens satsning på SPA-anläggningar fortsätter. Pite Havsbads SPA är i drift och kompletteras snart med Cape East, där det förutom SPA ska finnas konferensanläggning, 175 hotellrum och en 25 hektar stor yta redo för en femstjärnig camping med plats för 500 husvagnar. Allt ska vara klart inom ett år.

Annons